عبادالله فداییاطهر پزشک انقلابی همدانی که در حوزه درمانی در جبهههای مقاومت فعالیت کرده است، ضمن اشاره به خاطرات آن دوران، از دستاوردهای انقلاب اسلامی و دغدغههایش در تمام ابعاد سخن گفت. از رقابت بر سر «چراغ قوه جادویی» تا «سبقت در جهاد» به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، قبل از انقلاب اسلامی، شهرهای بزرگ مشکل کمبود پزشک داشتند و از این رو از پزشکان کشورهایی چون هند، بنگلادش و پاکستان استفاده میشد اما با پیروزی انقلاب اسلامی، وضعیت پزشکی کشور دگرگون شد. گسترش دانشکدههای پزشکی و رشد کمی و کیفی در این حرفه تا بدان جا پیش رفت که از توان پزشکان ما در بهترین بیمارستانهای دنیا استفاده میشود، نیروی انسانی ما در حوزههای مختلف پزشکی و بهداشت نه تنها نیاز داخل را برطرف کرده که در عرصه بینالمللی نیز خوش درخشیده است. امروزه ایران اسلامی به یکی از قطبهای تحقیقات و آموزش بهداشت و پزشکی در منطقه تبدیل شده و در بسیاری از عرصههای پزشکی و سلامت در ردههای بالای جهانی قرار گرفته است. در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفتوگویی را با یکی از پزشکان انقلابی همدان ترتیب دادیم، پزشکی که علاوه بر ارائه خدمات ارزنده در داخل کشور و دفاع از ایران اسلامی، در جبهه مقاومت نیز حضور یافته است. نامش عبادالله فداییاطهر است؛ رئیس بیمارستان آتیه همدان.... برایمان از دستاوردهای انقلاب اسلامی در تمام ابعاد سخن گفت به ویژه در حوزه پزشکی؛ انقلابیگری را رمز پیشرفت کشور عنوان کرد و از ما رسانهایها خواست این رمز پیروزی را همیشه و همیشه یادآوری کنیم. این پزشک انقلابی با بیان اینکه پیشرفتهای کشور در جریان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با قبل از آن به هیچ وجه قابل قیاس نیست اظهار کرد: این دستاوردها در شرایطی که دشمن با انواع تحریمها و تهدیدهای سخت به دنبال مقابله با ما بود، به دست آمده است. وی با بیان اینکه قبل از انقلاب خبری از تهدید و تحریم در کشور نبود اما با وضعیت اسفناکی در تمام حوزهها به ویژه بخش پزشکی و بهداشتی مواجه بودیم گفت: این مسائل گویای این موضوع است که ارتباط با آمریکا به هیچ وجه سازنده نبوده و نیست، بلکه با استقلال میتوانیم به خودکفایی برسیم. فداییاطهر گریزی به زخمهایی که از سوی دشمن و معاندان بر پیکره انقلاب اسلامی وارد شده، زد و افزود: دهه 60 دشمنان با کمک نفوذیها توانستند بسیاری از مسوولان انقلابی را در کشور ترور کنند، هفتم تیرماه سال 1360 تعداد زیادی از نمایندگان مجلس و مسوولان قوه قضائیه را از دست دادیم اما این موضوع نه تنها باعث سقوط ایران نشد که راه خود را قویتر از گذشته ادامه دادیم.
روز چهارشنبه دهم بهمن ۹۷، بیمارستان تامین اجتماعی امام علی (ع) زرند میزبان برگزاری یک جشن تولد بود که در نوع خود خاص و بی نظیر بود...
در سال ١٣٩٦ بیش از ٢٠١ هزار نفر به این مرکز مراجعه داشته که ١٦١ هزار نفر مراجعه به پزشک عمومی ، و ٣٠ هزار نفر مراجعه به پزشک متخصص و ١٠ هزار نفر هم از خدمات دندانپزشکی بهره مند شده اند . همچنین آمار مراجعین به آزمایشگاه تشخیص طبی ١٨٥٠٠ نفر و مراجعین به رادیولوژی ١٠٥٠٠ نفر بوده است.
مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه بهداشت و درمان ، توسعه و گسترش مراکز و امکانات درمانی در سطح کشور ، عدم وابستگی به کادر درمانی بویژه پزشک ، توسعه و ایجاد مراکز دانشگاهی پزشکی و پیراپزشکی ، تربیت و آموزش کادر هیات علمی دانشگاهها و عدم نیاز به تامین انها از خارج کشور است .
یکی از اهداف انقلاب اسلامی، بالا بردن سطح سلامت و ایجاد شرایط لازم برای دسترسی عادلانه و فراگیر مردم به خدمات بهداشتی و درمانی مناسب است.
بر بالین بیمار می نشیند، دست نوازش بر سرش می کشد، چهره رنجورش را نوازش می کند؛ خسته است اما انگار خستگی نمی شناسد، خواب را از چشمانش می زداید، پرستاری می کند تا عشق را معنا کند....
هزینههای دارویی تامیناجتماعی ماهانه حدود 450میلیارد تومان است. بیمهشدگان و پزشکان میتوانند با کمک هم حداقل ماهی 45 میلیارد تومان از ذخایر این سازمان بیمهگر را حفظ کنند
مهمانان ناخوانده، اصطلاحی است که در چند سال اخیر به ادبیات رفاهی و تامیناجتماعی کشور راه یافته است. همان افراد و گروههایی که مدیران و فعالان حوزه تامیناجتماعی میگویند براساس برخی تصمیمگیریهای غیرکارشناسی و بازنشستگی بیش از موعد سالهاست بر سر سفره تامیناجتماعی نشستهاند و به عبارتی بهتر، آنها را نشاندهاند. هر بار که مطالعه و بررسی درباره دخل و خرج تامیناجتماعی انجام میشود، نتایجی شوکهکننده و عجیب به دست میآید. بلافاصله همه از چرایی بالابودن هزینهها میپرسند یا اینکه چه عامل یا عواملی موجب وضع کنونی شده است. براساس سند امسال برنامه و بودجه تامیناجتماعی، از جمع مصارف 98هزار میلیارد تومانی، حدود 60هزار میلیارد باید در بخش مستمریها هزینه شود. اگر به گزارشهای دیگری که درباره سهم مستمریبگیران در سبد منابع و مصارف، تهیه شدهاند، رجوع کنیم، به آمارهای تکاندهندهتری هم دست مییابیم. برای مثال، از سالهای دهه60 به این سو، تعداد مستمریبگیران حدود 15برابر شده و این رشد آن طور که مدیرکل امور فنی مستمریبگیران تامیناجتماعی میگوید دو برابر رشد تعداد بیمهشدگانی است که زیر چتر حمایتی این سازمان قرار گرفتهاند. در مقام مقایسه، گزارشها نشان میدهد، تعداد بیمهشدگان در خلال همین مدت، رشدی 7برابری داشتهاند. این رشد فزاینده تعداد مستمریبگیران بزرگترین سازمان بیمهگر کشور را در موقعیتی دشوار قرار داده است. از یک طرف از بیمهشدگان جدید خبری نیست و از دیگر سو، هم مدام بر خرجیبگیران افزوده میشود. به گفته محمدعلی جنانی، در سه، چهار سال گذشته مصارف بخش مستمریهای تامیناجتماعی به طور متوسط سالانه 6/17درصد رشد داشته و در مقابل رشد عددی مستمریبگیرها 8/9درصد بوده است. نتیجه آنکه سازمان تامیناجتماعی روزانه 182 و ماهانه 4هزار میلیارد تومان بابت تعهدات بلندمدت خود برای ششمیلیونو 100هزار مستمریبگیر هزینه میکند. «آتیهنو»، ریشهها و چرایی این وضع را بارها و در قالب پروندههای مختلف با اهل فن و کارشناسان و مسئولان حوزه بازنشستگی در میان گذاشته است. در اکثر تحلیلها برهمخوردن توازن درآمد و هزینهها به طرحها و لوایحی نسبت داده میشود که در قالب بازنشستگیهای پیش از موعد به سازمان تامیناجتماعی تحمیل شدهاند و حالا آن طور که محمدعلی جنانی شرح میدهد به نظر هم نمیرسد به این زودیها شاهد پایان آنها باشیم. وی در گفتوگویی که در ادامه میخوانید، زیر و بم ماجرا را از نو مرور میکند تا بگوید نقطه کانونی مدیریت بر مصارف در تامیناجتماعی که اتفاقا عرصه را عمیقا بر این سازمان تنگ کرده، بازنشستگیهای پیش از موعد است که خود حاصل قوانین و سیاستهای نسنجیدهای است که با وجود آنها معلوم نیست فردای مستمریبگیران به کام آنها شیرین باشد یا نه.
سال گذشته شرکتی به نام «میلاد سلامت تامیناجتماعی» تاسیس شد که موضوع فعالیت آن راهبری، سیاستگذاری و نظارت بر شرکتها و موسسات خدمات درمانی است که مالکیت یا اداره امور سهام آنها از سوی سازمان به این شرکت واگذار شده است. بیمارستان ها و مراکز درمانی تابعه این هلدینگ به صورت سنتی در درمان مستقیم مدیریت نخواهند شد، بلکه سازمان تأمین اجتماعی از آنها با تعرفه دولتی خرید خدمت خواهد کرد و به صورت هیات مدیرهای اداره خواهند شد. به منظور اطلاع از فعالیتهای هلدینگ با دکتر عباس جندقی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل «هلدینگ میلاد سلامت تامیناجتماعی» گفتوگو کردیم که در ادامه میخوانید.
دندانپزشکی علمی تخصصی است که سلامت دهان و دندان را به عنوان عاملی مهم در سلامتی اعم از جسمی و روحی، زیبایی و ادا کردن صحیح کلمات می داند. همچنین به وسیله این علم میتوان بسیاری از بیماریها را در مراحل اولیه شناخت و مانع پیشرفت آن شد. دکتر کوروش احمدنژاد رئیس مرکز دندانپزشکی تامین اجتماعی رجائی شهر کرج از دندانپزشکان پرتوان و خالص در جامعه دندانپزشکی ایران است که بعد از 26سال سابقه کاری، همچنان پر شور و با انگیزه در صحنه فعالیتهای صنفی و علمی دندانپزشکی ایران حضورچشمگیر دارد و تحولات این حوزه را از نزدیک رصد میکند. دکتر احمدنژاد در مراکز درمانی مختلف تامین اجتماعی از جمله؛ پلی کلینیک 22 بهمن شهرقدس، دی کلینیک شهیدحاجی زاده(فاز4مهرشهر)، درمانگاه فردیس، پلی کلینیک حصارک، درمانگاه شهید درخشان شهریار و مرکز دندانپزشکی رجائی شهر فعالیت داشته است. وی معتقد است همه چیز مادیات نیست و دعای خیری که بیمار بابت دریافت خدمت خالصانه در حق پزشکش می کند، از هر وجهی ارزشمندتر است.
بیستوچهارمین نمایشگاه بینالمللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک(الکامپ97) با همت سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در روزهای ششم تا نهم مردادماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد. سازمان تامیناجتماعی و شرکت رایتل، نمایندگان خانواده تامیناجتماعی و شرکت سرمایهگذاری تامیناجتماعی(شستا) در سالن 41نمایشگاه الکامپ، آخرین دستاوردهای خود در عرصه دولت الکترونیک را به بازدیدکنندگان معرفی کردند. سازمان تامیناجتماعی به معرفی سرویسها و خدمات الکترونیک خود پرداخت. اپراتور رایتل نیز خدمات ویژه سازمانی رایتل را معرفی کرد. این اپراتور امکانات ویژه و نسلهای جدید مخابرات سیار را برای ارتقای انواع کسبوکار فراهم کرده است.